Арестуваха шестима след масов бой и рязане на кола с трион

Шестима дървосекачи са арестувани при масов бой и срязване на „Мерцедес” с трион в търговищкото село Руец, съобщиха от полицията. Мелето е станало към 21,50 часа в петък, след като местните хора празнували сбора на селото на Гергьовден. Веселбата, полята обилно с алкохол преминала в бой заради изчезнал мобилен телефон. Заформила се истинска битка, при която с моторен трион били нарязани стъклата и калник на автомобил на 43-годишен мъж от селото.

След сигнала на телефон 112 в Руец пристигнали 2 патрула на полицията, които разтървали биещите се и задържали шестима от тях. Всички арестувани са от котелското село Градец. Те живеели временно в Руец, тъй като били наети да режат гора. Задържаните за хулиганство и увреждане са на възраст от 21 до 34 год., допълниха от полицията. Всички са били прегледани в болницата. Трима имали повърхностни контузни рани.

От полицията съобщиха още, че се извършват разпити на участниците в масовия бой, за да се установят фактите и подробностите по извършените престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право