Отвориха пътя Монтана – Берковица

Път II – 81 от Монтана към Берковица и прохода Петрохан вече е отворен и може свободно да се пътува към София и Дунав мост 2. Шосето през Северозападна България бе залято в нощта срещу 4 май от надигналите се води на река Бързия.

Край село Боровци пороите, рукнали след проливните дъждове, погълнаха построения временен мост над реката, и за да не пострада и пътя строители пробиха с машини земните насипи край бреговете.

Движението в района бе блокирано и автомобилите трябваше да пътуват към Монтана или София през Вършец. Много шофьори се оплакваха, че по пътя няма предупреждения за затворената отсечка и им се налага да се връщат с километри чак когато стигнат до залетия мост.

В почивните дни строителите изчакаха река Бързия да понижи нивото си и възстановиха временния мост. Възстановено и е движението по шосето. Работата по строителството на нов мост над река Бързия ще бъде ускорена, за да се избегне опасността от нови критични ситуации, казаха специалистите.

От началото на май е възстановено и движението по обходния път край Монтана над изхода за Враца, което бе затворено след пропадане на платното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони