Цветанов на празника на чевермето в Златоград: Да съхраним българщината

Снимки: ГЕРБ

"За пореден път установявам, че в Златоград и Смолянския регион - в сърцето на Родопите, са най-гостоприемните хора. Който е дошъл тук веднъж, винаги се връща", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от партийния пресцентър. Той присъства на празника на чевермето в Златоград.

По думите му със съхраняването на българските традиции можем да сме спокойни, че децата от този регион ще могат да продължат това, което днес правят кметът на Златоград, неговата администрация, областната управа и всички доброволци, които участват.

„Трябва да направим всичко възможно да съхраним българщината, а кметът на Златоград Миро Янчев го прави по брилянтен начин. Всички гости, които са в Златоград, виждат колко е важно да запазим традициите си. Има гости от цялата страна и те ще занесат чувството на удовлетворение със себе си“, посочи Цветанов. Той обясни още, че снощи с кмета са обходили парка, за да видят как върви подготовката на празника, защото печенето на агнетата е започнало още тогава.

„Видяхме какъв ентусиазъм имаше сред доброволците, каква организация беше създадена от Общината, за да може 150 чевермета да се въртят цяла нощ и днес да направим един прекрасен празник за Златоград. Възхищавам се и на това, което прави кметът на Смолян Ники Мелемов за организацията на Роженския събор, както и за инициативността на кмета на Златоград - това са хора, които искат да съхранят българщината и ние трябва да направим така, че да популяризираме тези прекрасни традиции“, отбеляза Цветан Цветанов.

Коментари

Задължително поле