Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Руски оркестър изнесе концерт в Палмира в памет на жертвите при освобождението на града от „Ислямска държава“

На сцената на античния амфитеатър в Палмира беше изнесен концерт в памет на сирийските военни, които загубиха живота си при освобождението на града от бойците на „Ислямска държава“, предаде RT.

Прочутата Шакона на Йохан Себастиян Бах като символ на възраждането прозвуча сред руините на древния град, който почти година беше в ръцете на варвари. В амфитеатъра, където се проведе концертът, джихадистите от „Ислямска държава“ екзекутираха главния археолог на централния музей на града Халед Асад, защото той отказа да им сътрудничи и да им покаже скритите антики, припомня БНТ.

Концертът на оркестъра на Мариинския театър беше в негова памет, в памет на руския старши лейтенант Александър Прохоренко, загинал при освобождението на Палмира като самопожертвователно насочва вражески огън срещу себе си, и в памет на жертвите на тероризма в целия свят.

Почти 500 души присъстваха на грандиозното събитие – жители на града, военни и представители на международни организации.

Чрез видеовръзка към тях се обърна Владимир Путин. „Благодаря ви за днешната удивителна хуманитарна акция- концерт в освободената от терористи Палмира. Считам я за израз на благодарност, възпоменание и надежда. Музиката, която ще прозвучи, е израз на нашата душевна болка, негодувание и протест срещу варварството и насилието, против тези нехора, които унищожиха безценни паметници на световната култура и изпълниха тук масови екзекуции“, каза руският президент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.