10-годишна българска балерина покорява световните сцени

Снимка: БНТ

10-годишната Румелина Дилчева е балерина от 3 годишна и се представя блестящо, участвайки в световни конкурси и танцувайки, така сякаш е на сцената от много отдавна, разказва БНТ.

Тя участва на престижен конкурс за млади таланти в Ню Йорк и е приета в училището към Ковънт Гардън.

Румелина споделя, че балетът й носи щастие и винаги иска да зарадва публиката. "Идваш на репетиция сърдит и играеш и изведнъж ставаш много радостен и щастлив. Все едно нищо не се е случило. Много ми харесва, че в "Лешникотрошачката" играят и деца и аз искам да играя главната роля", споделя тя.

Малката балерина не се притеснява от болката, която изпитва когато танцува. "Това че те боли, означава, че си постигнал нещо с работата си и че трябва да продължаваш въпреки болките", уверено заявява Румелина.

Талантът на Румелина е забелязан от балерината Маша Илиева, когато само на 3 години малкото момиченце попада в балетната школа. От тогава до днес тя има редица награди зад гърба си. Последната е от конкурс в Ню Йорк, за който е класирана измежду 1000 участници.

Самата Илиева казва за малката Румелина, че "на първо място е много трудоспособна, което сигурно звучи смешно за едно малко дете, но не е така и е много съсредоточена. Но това, което най-много харесвам аз в нея е, че когато й направиш забележка, докато работя с другите деца, през това време тя отстрани сама си прави елементите, докато не й кажеш: спри!"

Родителите на момичето и балетната школа се борят за стипендия, за да може Румелина да замине да учи в училището към Ковънт Гардън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства