На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

УНИЦЕФ финансира семеен център в Монтана

Семейно-консултативен център отваря врати в Монтана с помощта на УНИЦЕФ. Екип от 8 специалисти – социални работници, психолог и медицинска сестра ще оказва социални, здравни и образователни услуги на малки деца и семейства в риск от най-уязвимите общности в общините Монтана, Бойчиновци и Якимово.

Специалисти, обучени от УНИЦЕФ, ще работят сред рисковите групи и за предотвратяване изоставянето на бебета извън семействата им и липсата на достатъчно грижи за децата. Проектът се финансира от УНИЦЕФ с 112 000 лева и ще продължи до края на април 2017 г. Ако държавата не поеме издръжката на центъра след това, международната организация може да удължи с още година помощта си.

Семейно-консултативния център е четвърта социална услуга в комплекса „Свети Мина” в Монтана, създаден със средства на Европейския социален фонд. В комплекса работи Център за настаняване от семеен тип, дневен център за деца с увреждания и звено „Майка и бебе”. Община Монтана и УНИЦЕФ обсъждат от юни в „Свети Мина” да бъде разкрит и Център за майчино и детско здраве.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.