Ангела Меркел: За всички е добре, че Тръмп и Путин планират да се срещнат отново

Жена разбра за липса на колата си след 4 месеца

Парламентът прие общо решение за мигрантите Нинова благодари на Борисов и на ГЕРБ за приетите предложения на БСП

Николина Ангелкова: Предвиждаме мащабна маркетингова кампания през 2019 г.

Пет български университета създават уникален Център за върхови постижения в областта на информатиката и ИКТ

Полицията в Гърция задържа четирима турски граждани

„Обединените патриоти“ изпратиха писмо до турския посланик в защита на българския граничар Михаил Цонков

Борисов към Нинова: Вкараха Меркел в мигрантската криза, както вас – за козичките Парламентът обсъжда консенсусно решение по предложение на премиера

Прокуратурата разкри подробности за зверската катастрофа на АМ „Тракия“, в която загина младо семейство Украинският шофьор на тира отива на съд

БСП публикува стенограмите от председателските съвети за чумата

Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

УНИЦЕФ финансира семеен център в Монтана

Семейно-консултативен център отваря врати в Монтана с помощта на УНИЦЕФ. Екип от 8 специалисти – социални работници, психолог и медицинска сестра ще оказва социални, здравни и образователни услуги на малки деца и семейства в риск от най-уязвимите общности в общините Монтана, Бойчиновци и Якимово.

Специалисти, обучени от УНИЦЕФ, ще работят сред рисковите групи и за предотвратяване изоставянето на бебета извън семействата им и липсата на достатъчно грижи за децата. Проектът се финансира от УНИЦЕФ с 112 000 лева и ще продължи до края на април 2017 г. Ако държавата не поеме издръжката на центъра след това, международната организация може да удължи с още година помощта си.

Семейно-консултативния център е четвърта социална услуга в комплекса „Свети Мина” в Монтана, създаден със средства на Европейския социален фонд. В комплекса работи Център за настаняване от семеен тип, дневен център за деца с увреждания и звено „Майка и бебе”. Община Монтана и УНИЦЕФ обсъждат от юни в „Свети Мина” да бъде разкрит и Център за майчино и детско здраве.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.