Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Двама младежи от Елена и Априлово стават зам. министри за ден

Зам. министъра на просветата Диян Стаматов

Двама младежи от Елена и село Априлово ще станат заместник- министри на образованието в Деня на ученическото самоуправление. Инициативата ще се проведе на 9 май, а поканата към Стефан Станев от Елена и Митко Асенов от Априлово е отправена лично от зам. министъра на просветата Диян Стаматов.

Стефан Станев е председател на Училищния парламент и Ученически омбудсман в СОУ „Иван Момчилов” в Елена, а Митко Асенов е ученик в Професионалната гимназия по транспорт ”Макгахан” в София.

Двамата са сред най-активните доброволци в младежката мрежа на Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” със седалище във Велико Търново.

Зам. министърът харесал средношколците по време на на дебат за училищното образование с председателите на ученически парламенти от 170 школа, участващи в програмата „Всеки ученик ще бъде отличник”.

Младежите ще поемат ресора в МОН в 9 часа в понеделник. Те ще представят своя програма с конкретни предложения за развитие на училищното образование и повишаване на неговото качество. Програмата ще бъде обсъдена със зам. министър Стаматов и просветния министър Меглена Кунева. По-късно младежите ще участват и в пресконференция на ведомството.

Програмата за намаляване на отпадането на ромските ученици „Всеки ученик ще бъде отличник” се изпълнява в 170 училища в цялата страна. Нейните основни дейности са насочени към превенция на отпадането и задържане на ромските деца в училище, увеличаване на броя на реинтегрираните и записани отново в училище деца, увеличаване на броя на възрастните роми, включени във форми на учене през целия живот, чувствително увеличаване на процента на ромските младежи, които продължават своето образование в средни училища.

Един от елементите на програмата е активизирането на учениците, в рамките на който са създадени Ученически парламенти или съвети.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.