Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

13-годишен осъди застраховател да плати за смъртта на баща му

13-годишно момче осъди застраховател да му плати 60 000 лв. обезщетение за смъртта на баща му, който загинал през юли 2012г. при пътен инцидент между Омуртаг и Търговище.

Делото срещу застрахователя е заведено в Окръжния съд в Търговище от майката на детето, като негов законен представител.

Бащата К.К., който бил рокер, издъхнал от масивен кръвоизлив в белия дроб. Тежките травми били причинени при падане от мотор след изпреварване на „Мерцедес“ на бизнесмен от Омуртаг.

Водачът на лъскавата кола беше осъден за трагедията и изтърпява наказание. Той имал гражданска отговорност и искът за 180 000 лв. неимуществени вреди е отправен към застрахователя. Дружеството оспорва претенциите, като смята, че загиналият е съпричинил трагедията.

От съдебното решение става ясно, че родителите на детето се разделили, когато то било на 2 год. След това не е виждало баща си, не е поддържало връзка и не е получавало издръжка. Страдало и искало да се запознае с таткото, който вече имал друго семейство в Добрич. Трагедията попречила на очакваната среща. Момченцето получило тикове от психичната травма и се наложило да посещава психолог. Неговото заключение било, че е нужно време, за да може то да изживее станалото.

„В резултат на загубата, в момчето се е зародила тревожност и страх, че може да загуби майка си и баба си. Смъртта на бащата силно е влошила емоционалното му състояние, защото се надявал един ден двамата да се срещнат и да се опознаят, а сега това няма да може да се случи“, пише в решението на съда.

Магистратите приемат, че искът е прекомерно голям и го намаляват на 100 000 лв. Отчитат още, че загиналият рокер също имал вина за трагедията. Той карал с близо 190 км при разрешени 50 км в участъка на инцидента. Така съдът определя детето да получи 60 000 лв. обезщетение. То трябва да плати близо 3000 лв. за разноски на застрахователя, според размера на отхвърлената част от иска.

Решението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния във Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.