Задържаха 13 членове на племенен съвет в Пакистан, изгорили момиче, помогнало на влюбена двойка да избяга

Задържаха 13 членове на племенен съвет в Пакистан, за които се смята, че са изгорили 17-годишно момиче, което е помогнало на влюбена двойка да избяга, предаде "Дарик".

Тялото на момичето е намерено на 29 април, на 50 км от столицата Исламабад. 

Момичето е било изправено пред джирга (племенен съвет) на тайно място извън селото, била упоена с наркотици, за да изгуби съзнание. След това я оставили в микробус, облели я с бензин и я запалили.

Тринадесет души са задържани за случилото се. Един от тях изразил подкрепата си за присъдата, като обяснил, че момичето трябвало да бъде убито за назидание.

Властите чакат резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които ще покажат дали жертвата е била отровена с наркотични вещества, или е била подложена на други насилствени действия преди да бъде изгорена.

Бащата на момичето настоява убийците да бъдат публично изгорени, а майката, която също е арестувана е обект на разследване, тъй като не е проявила никаква загриженост, когато дъщеря й изчезнала.

Пакистанската комисия по правата на човека осъди остро убийството на момичето. Според статистиката, в Пакистан всяка година хиляди жени стават жертви на убийства „в името на честта".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят