Сливен става за три дни дом на детската книга

Снимка: Архив

За три дни Сливен ще се превърне в център на творчеството за деца. На 9 май започва Националният фестивал на детската книга. Форумът е единствен в страната и на него се представят най-добрите и най-младите автори на литература за подрастващи, илюстратори, книжната продукция на големите ни издателства.

Има премиери на театрални спектакли и различни конкурси. Акцент в тазгодишното 18-то издание на фестивала за пореден път ще е кръгла маса с международно участие на научни работници и творци за "Националните детски литератури в глобалния свят". Целта на кръглите маси е да попълнят "белите" полета в изследванията на съвременната детска литература - съобщиха от Регионалната библиотека "Сава Доброплодни", основен организатор на събитието в партньорство с Министерството на културата, общината, най-големите издателства у нас, асоциация "Българска книга", Агенцията за българите в чужбина.

Патрони на националния фестивал са били съпругата на президента Георги Първанов - Зорка Първанова, както и вицепрезидентът Маргарита Попова. Сега фестивалът ще протече под патронажа на културния министър Вежди Рашидов и земеделския министър Десислава Танева, която родом е от Сливен и от години помага на фестивала - заяви директорката на регионалната библиотека Росица Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони