Положението в общините Мизия и Хайредин се нормализира, няма опасност за населението

Снимка: Pixabay

Ситуацията след обилните дъждове се нормализира в общините Мизия и Хайредин и няма опасност за населението, каза областният управител на Враца Малина Николова пред "Фокус".

„Монтирани са два модула с шест помпи, които изпомпват непрекъснато вода. Вчера се монтираха и два сифона, които допълнително облекчават нивото на водния стълб на преливника“, посочи Николова и обясни, че ситуацията е коренно променена и няма опасност за населението на засегнатите общини.

„На кмета на община Хайредин е възложено да състави технически проект за възстановяване на преливника, който е критичното място в язовир „Рогозен-1“, допълни областният управител.

В региона се очаква днес посещение на вътрешния министър Румяна Бъчварова, на която ще бъдат предоставени всички документи, свързани със състоянието на язовирите.

„Целта е подобряване на критичната инфраструктура“, каза още Николова. Тя допълни, че поддържане в техническо неизправно състояние на част от язовирите е една от причините за наводненията във Врачанска област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони