Магазинерка залови крадец, той я преби с лопата

Собственичка на магазин в монтанското село Мокреш спипа посред нощ апаш, влязъл да краде стоки от рафтовете. За да се спаси, крадецът нанесъл побой на жената с лопата и избягал.

Пострадалата е в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Схватката се разиграла 20 минути преди полунощ в събота недалеч от центъра на Мокреш. 37 годишната Йорданка Б., която има малък гастроном и сама продава в него, през нощта решила да си вземе необходими й за следващия ден продукти.

В магазина обаче връхлетяла неочаквано на апаш, който бил разбил металната решeтка на прозореца и ровел из стоките. Жената се опитала да задържи обирджията,но той грабнал дървена лопата за сняг и започнал да я налага по главата и тялото. Когато магазинерката паднала, апашът побягнал без да вземе нищо.

Съпругът на пострадалата жена подал сигнал в полиция и на мястото пристигнал патрул на МВР и линейка. Пред униформените жената съобщила името на крадеца – 18 годишният Пресиян Б. Магазинерката е настанена в болницата в Лом с травми, но животът й не е в опасност.

Крадецът се издирва. Пресиян е криминално проявен, извършител е на доста кражби в селото, занимава сe й с наркотици. Най-вероятно е търсел храна и пари, за да си купи дрога, разказаха местни жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право