Задържаха нападателите на служители от спешна помощ в Перник

Момче и момиче са задържани за нападението на служители от спешна помощ и полицаи. Инцидентът станал на 6 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Перник сигнализирали полицията, че момче и момиче буйстват, държат се непристойно и заплашват служителите. Пристигналите на място полицаи изяснили, че 20-годишният М.М. влязъл в саморазправа с медицински екип и ударил в главата шофьор на линейка, който се опитал да го усмири и предотврати нападението над медиците. Приятелката на младежа, 18-годишната Н.И., която го придружавала извадила нож и заплашила шофьора, ударен от М.М. При задържането му, 20-годишният младеж проявил агресия и към органите на реда, ритал ги по краката и се опитвал да се самонарани.

Той е криминално проявен, познат с нанасяне на средна телесна повреда и хулиганства и е осъждан на пробация. Двамата са привлечени като обвиняеми, а момчето е задържано за 72 часа с прокурорско постановление и ще му се иска постоянен арест. Момичето е било задържано за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Работата по започнатото досъдебно производство продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право