Ремонтираха пропадналия заради бедствията път за Дедево

Община Родопи успя да извърши ремонт на пътя за Дедево, съобщиха от общината. Заради бедственото положение и поройните дъждове, пътният участък беше компрометиран на 4 места и няколко месеца беше затворен за тежкотоварни автомобили.

„Кандидатствахме за помощ и ни бяха отпуснати 1 милион и 300 хиляди лева от Министерски съвет чрез фонда за „Бедствия и аварии”. За съжаление хванахме зимния сезон и не успяхме да започнем ремонтните дейности. В същото време през зимата състоянието на пътя още се влоши и се наложи ново препроектиране и открита обществена поръчка”, заяви кметът на общината Пламен Спасов.

Той поясни, че когато има обявено бедствено положение, ремонтът е могъл да се извърши с директно възлагане, но тъй като срокът е напреднал, се е стигнало до откритата процедура, която допълнително е забавила ремонта, защото е имало и обжалване от страна на фирмите.

В крайна сметка е подписан договор с фирма за сумата от 800 хиляди лева.

„Вече подписах приемно–предавателния протокол за приемане на пътния участък. В Дедево има много почивни зони и особено през лятото пътят е много натоварен.”, поясни още кметът Спасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони