Петев взема поне един от „Славия“

Селекционерът на България Ивайло Петев обмисля да вземе поне един играч на „Славия“ за предстоящото турне на „трикольорите“ в Япония. То ще се състои след края на първенството на „А“ група.

Почти сигурен с повиквателна е Борислав Балджийски. Полузащитникът е с главна заслуга за силното представяне на „белите“ през пролетта. Бившият играч на „Монтана“ и „Левски“ дори вкара 4 гола в последните 4 срещи на тима, като по този начин донесе 4 точки на „Славия“. 25-годишният играч се разписа и при загубите от „Пирин“ с 1:2 и от „Черно море“ с 2:3. Балджийски вкара в последните минути при ремито с „Берое“ 1:1 и при успеха над „Ботев“ (Пд) с 1:0. Благодарение на головете му „Славия“ е четвърта в таблицата и само на точка от участие в Лига Европа.

Силните игри на Балджийски са на път да му осигурят повиквателна за представителния ни тим. До този момент халфът е играл за младежите на България и все още чака своя дебют при мъжете. Това важи и за Янис Карабельов, който е другият играч от квартал „Овча купел“ в полезрението на Петев.

България ще участва на международния приятелски турнир „Кирин Къп“ между 3 и 7 юни. В надпреварата ще участват още Босна и Херцеговина, Дания и Япония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ