Дарение от 197 дка за ФК "Локомотив" ще гласува пловдивският парламент на 17 май

Иван Тотев

Предложението за безвъзмездно даряване на 197 дка общинска земя на ПФК "Локомотив 1926 Пловдив" АД ще бъде гласувано на сесията на местния парламент в града под тепетата на 17 май. Новината съобщи кметът Иван Тотев, който ще внесе предложението за гласуване в Общинския съвет.

"Като администрация ние ще изпълним искането на "Локомотив" (Пд) като подготвим предложението и го входираме на сесия. За целта Община Пловдив ще възложи на лицензирани оценители да изчислят цената на въпросните имоти, тъй като това е част от документацията за сесията. Целта на комисията от оценители е да информира Общинския съвет колко точно тежи това решение, измерено в пари и да остави Общински съвет да вземе решение дали е склонен за такова удовлетворяване на искането на ФК "Локомотив". В момента не мога да кажа каква точно ще е стойността на тези близо 200 дка, но със сигурност говорим за много сериозни цифри, имайки предвид, че миналата седмица в район "Тракия" продадохме 15 дка общинска земя срещу 3,9 млн.лв. и то без ДДС", каза още Иван Тотев.

Той уточни, че собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски иска градската управа да му дари 120 дка на територията на стадиона в парк "Лаута" плюс още два имота от 37 дка и 20 дка в близост до Парка на репресираните между блоковете 98, 99 и 314 в ж.р. "Тракия". Кметът Тотев не се ангажира как ще гласуват съветниците като видят стойността на имотите, която ще е значителна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ