Изправят на съд тракторист, причинил смърт по непредпазливост

Районната прокуратура в Павликени е внесла в съда обвинителен акт срещу 43-годишен тракторист, причинил смърт на мъж по непредпазливост.Кирил К. ще отговаря пред Темида за това, че на 16 юли миналата година в землището на град Бяла черква прегазил Христо Х.

Обвиняемият имал правоспособност за работа с трактори, земеделска, горска и мелиоративна техника. Взлополучния ден местен земеделски производител помолил свои познати, между които бил и Христо Х. да му помогнат да съберат бали сено, в местността "Кокарджа" в землището на Бяла черква. Предоставил колесен трактор с прикачени към него две празни ремаркета. Зад волана на земеделската машина бил Кирил К., а останалите мъже се качили в първото прикачено ремарке.

На около 2 км от градчето на полски път, при изкачване на неголяма височина, машината сама се изключила от скорост и тръгнала на заден ход в обратна посока. Тракторът и ремаркетата към него станали неуправляеми. При движението назад, първото ремарке се завъртяло и последвал удар в трактора. Ремаркето се обърнало на дясна странична част, работниците скочили, но Христо паднал под него. Тежкото возило строшило гръбнака му, пострадалият бил откаран в болница в Плевен, но след няколко дни починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Павликени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право