Борисов започна сондажите по президентското вето за Изборния кодекс, Москов заедно с него

Точно в 10 часа в Народното събрание започнаха сондажите по президентското вето върху текстовете от Изборния кодекс. Президентът атакува намаляването на секциите в чужбина ограничаването правата на българите, които живеят извън страни на ЕС, да гласуват, предаде репортер на "Труд".

Малко преди 10 часа в парламента връхлетя вицепремиерът, отговарящ за коалиционната политика, Румяна Бъчварова. Секунда след нея влязоха премиерът Бойко Борисов, председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и здравният министър Петър Москов.

Срещата се провежда в стаята на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Изненадващо е присъствието на Петър Москов, който е част от опозицията, тъй като е партията на Радан Кънев - ДСБ.

Очаква се Борисов да разговаря с коалиционния партньор Реформаторски блок, а след това с подкрепящите управлението партии АБВ и Патриотичния фронт.

На срещата влязоха съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски и Димитър Делчев от ДБГ. За да избегнат журналистите, през десния кулоар се отправиха и шефовете на патриотите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които заплашиха, че ако се пипнат текстовете за секциите в чужбина, те ще оттеглят подкрепата си за управлението.

Очаквайте подробности!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика