АБВ излиза от властта, разграничава се от "вредния начин на правене на политика"

АБВ оттегля подкрепата си за ГЕРБ и изтегля своите представители от изпълнителната власт, съобщи зам.-председателят на партията Румен Петков.

Националният съвет на партията взе единодушно решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес да преустановим партньорството си за подкрепа на правителството и да изтеглим нашите представители от изпълнителната власт, обяви Петков, цитиран от "Фокус".

"Неслучайно дадох за пример порочния подход при приемането на Изборния кодекс. 200 параграфа бяха приети за две нощи. Това са въпроси, които са с изключителна степен на важност за българското общество", посочи той. "Затова казваме, че категорично отхвърляме начина на правенето на политика, той е не просто неприемлив, той е вреден", категоричен бе Румен Петков.

"В този Изборен кодекс бяха отхвърлени всички предложения на ПП АБВ, свързани с контрола върху изборите - подсъдността, делегитимацията на изборния процес чрез подписване на протокол", коментира зам.-председателят на АБВ. По думите му, някой има интересен да се правят в такава среда, каквато е през последните години.

"Решението, както казах, е единодушно, като сме обсъждали всички варианти със съответната тежест за и против, прозвучаха аргументи в двете посоки", каза още Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика