В Слънчев бряг полицията громи палаткови лагери на крадци

Полицията е разтурила три палаткови лагера на крадци преди сезона. Униформени от РУП Несебър са засекли опънатите палатки в района на градския стадион, на разклона за село Тънково и в западната част на Слънчев бряг. Всяка година преди сезона идват крадци- гастрольори, които са изгладнели през зимата и дебнат да преджобят първите туристи.

В Слънчев бряг в момента има австрийски пенсионери и израелци, по празниците дойдоха и румънци. За да не дават пари за квартири апашите опъват палатки и си правят незаконни лагери, където да се приютяват след "лова". Този път обаче са били засечени на мига и изгонени от полевите местообитания.

Кражбите на туристи засега се ограничават до няколко за седмица, за разлика от предишни сезони, когато десетки случай на обрани туристи пълнеха сводката на полицията още в началото на лятото.

През тази седмица до момента полицията съобщава само за един случай на обир- на 66 годишна туристка от Лихтенщайн, отседнала в Слънчев бряг. Жената съобщила, че по време на обедна разходка по крайбрежната алея в курорта в близост до хотел «Глобус», й е открадната дамската чанта, съдържаща портфейл със сумата от 170 евро, 100 лева, лични документи и дебитна карти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право