"Байерн" даде 70 млн. евро за ден

Три дни след като спечели 26-ата си титла в Бундеслигата, "Байерн" хвърли 70 милиона евро за нови футболисти. Очакваната новина е за националния защитник Матс Хумелс. След медицински тестове бранителят на "Борусия" (Дортмунд) ще парафира договор до 2021 г. Трансферната цена е 35 милиона евро. "Радвам се, че Матс избра да играе при нас - каза вицепрезидентът Карл-Хайнц Румениге. - Той е най-добрият централен защитник в света. С него качеството ни ще се увеличи."

"Хумелс игра осем години и половина при нас, накрая реши да се завърне в своя роден клуб - заяви Ханс-Йоаким Вацке, президентът на "Борусия". - Уважаваме неговото решение и му благодарим за всичко, което даде на нашия клуб. Дано във финала срещу "Байерн" за купата да вдигне още един трофей с "Борусия". Преговорите бяха много отворени и коректни. Хумелс спечели два пъти Бундеслигата, веднъж купата и стигна финал на Шампионска лига. Като футболист на "Борусия" стана и световен шампион."

"Най-много от всичко искам на 21 май да спечеля купата на Германия, преди да се завърна в моя роден град с нея - добави Хумелс. - Искам за прощаване да направим огромен празник с фантастичните фенове на "Борусия".

Изненадата на трансферния прозорец се нарича Ренато Санчес. 18-годишният халф на "Бенфика" минава за най-големия талант във футбола. Санчес също струва 35 млн. евро и също подписва до 2021-ва с баварския гранд. Най-голям интерес към дългокосия футболист проявяваше "Манчестър Юнайтед". Така за втори път след 2013-а и случая с Тиаго Алкантара баварците измъкват желана цел от "червените дяволи".

"От дълго време следим развитието му - каза Румениге при подписването на договора. - Ренато е голямото откритие на португалския футбол."

В контракта има клаузи за спечелване на "Златната топка" и за избирането в идеалния отбор на ФИФА за годината.

Кой е Санчес

Ренато Санчес видя за втори път "Алианц Арена", след като подписа договор с вицепрезидента на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге. На 18 години се очаква той да е титуляр за Португалия на Евро 2016, а през март игра срещу баварците четвъртфинал в Шампионска лига. Клаузата в договора му за откупуване от "Бенфика" бе 45 млн. евро, но клубът се съгласи да го даде на "Байерн" за 10 по-малко. От началото на кариерата си в различните формации на Португалия Санчес вече има 40 двубоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят