Товарен автомобил блъсна излязла внезапно на платното каруца

Ед Шийран имал само 2-ки по музика в колежа

Клошар подпали покрив, съседи гасиха огъня сами

Експерт: Розовото фламинго вече не е необичайна гледка в България

Пожари изпепелиха лек автомобил и селскостопанска постройка Пламъците са засегнали и необитаема къща в свищовското село Алеково

Повдигнаха обвинение на майката на починалото бебе в село Падеш

Пищните форми на Клои Кардашиян

13 с интерес към АЕЦ „Белене“, 7 искат да са инвеститори

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Кейти Холмс и Джейми Фокс се разделиха

Засипват с пръст старото сметище на Свищов

Премиерът Борисов към министъра на външните работи на Йордания: Убеден съм, че настоящото посещение ще даде нов тласък в нашите двустранни връзки

Арестуваха мъж, предлагал фалшиви здравни книжки на работници в Слънчев бряг 20-30 лева вървял пакетът здравни документи

Фин прах от африканските пустини минава над страната ни Запрашването ще е най-значително в сряда

Заловиха апаши, задигнали 1000 лева от товарен автомобил Крадците първо спукали гумата на камиона, за да отвлекат вниманието на шофьора

Странен протест пред съда в Бургас

Снимка: Авторът

Уволнена юристка протестира пред съда в Бургас. Тя изписа с …ябълки имената на три съдийки, които на втора инстанция не отсъдили в нейна полза съкращението и от фирмата в която работела. С ябълки сорт „златна превъзходна“ бяха изписани имената „Зъбова, Пенева и Ненкова“, на площад „Тройката“, точно срещу централния вход на Съдебната палата.

Авторката на странната форма на протест е Емилия Фотева. Тя била освободена от фирма подизпълнител, свързана със строежа на газопровода „Южен поток“. След като станало ясно, че тръбата няма да се строи, жената и нейни колеги били съкратени. Юристката счита обаче, че трудовият и договор е бил прекратен неправомерно и не приема решението на втората инстанция в полза на бившия си работодател.

Ябълките постояха половин час на площада пред съдебната палата, след това бяха събрани от авторката на композицията.

„Ако това е форма на протест би трябвало да има разрешение от общината. Затова направихме забележка, хората бяха културни и си събраха ябълките“, казаха от полицията.

В късния следобед днес съдът отговори на протеста с ябълките. Съдът не приема като съответстващи на гарантирания в една правова държава ред, действията на Фотева – изписване с ябълки имената на съдебен състав на Окръжния съд, на площада пред Съдебната палата.

Решението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Върховен Касационен Съд, като към момента касационна жалба от Емилия Фотева все още не е депозирана в съда, се казва в него. Магистратите уточняват още, че Окръжен съд – Бургас е счел, че правоотношението не е прекратено преждевременно, тъй като предизвестието за уволнение, от 05.08.2015 г., е било връчено на Емилия Фотева на 07.08.2015 г. и самото то има срок от 30 дни, с начало връчването на това уведомление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.