Преди обяд - слънце, след обяд - облаци и дъжд

През нощта все още на много места в планинските райони ще има валежи и гръмотевици, но до сутринта валежите ще спрат, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик Мартин Славчев от НИМХ към БАН.

Утре преди обяд ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер на много места в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и ще има условия и за градушки. Температурите ще се повишат и минималните ще са между 8° и 13°, а максималните ще са предимно между 19° и 24°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за май - бавно ще се понижава.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След пладне щe има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Максималните температури ще са 18° - 20°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 14° - 16°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и ще има валежи и гръмотевици. През нощта срещу четвъртък валежите в масивите от Западна България ще са интензивни. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 14°, на 2 000 метра - около 7°.

В четвъртък в сутрешните часове в Източна България на места ще превалява слабо, а в западните и централните райони валежите ще спрат, ще има и временни разкъсвания на облачността. Температурите ще са с 2 - 3 градуса по-високи. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места и повече по количество в Северна и Западна България. В петък и събота ще има повече слънце. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, но само на отделни места ще превали. Затоплянето ще продължи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето