Валери Симеонов: Патриотичният фронт ще продължи с последователната си политика за "изчегъртването" на ДПС от властта

"Патриотичният фронт ще продължи с последователната си политика за изчегъртването на ДПС от властта", заяви председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов в декларация от трибуната на НС, предаде „Фокус“.

„През новата парламентарна сесия, ПГ на Патриотичният фронт определя следните главни задачи в своята парламентарна дейност. На първо място Патриотичният фронт ще продължи с последователната си политика за изчегъртването на ДПС от властта и отстраняването на всички корумпирани и некомпетентни кадри, политически назначени от тази вредна за България партия“, заяви Сименов.

Той добави, че това се отнася и за отцепилото се от нея „уродливо изчадие ДОСТ“.

„За Патриотичния фронт една от най-сериозните заплахи за просперитета на България е разделянето и противопоставянето на българските граждани по етнически признак, както и насаждането от упоменатите партии на заемна омраза и нетърпимост“, посочи той. Симеонов отбеляза, че от Патриотичния фронт ще се борят за отхвърляне на ветото на президента, наложено върху част от текстовете на Изборния кодекс.

Валери Симеонов заяви още, че Патриотичният фронт ще отстоява защитата на националните интереси и суверенитет от намесата на чужди държави в провеждането на българските избори в чужбина. „Патриотичният фронт ще упражнява непрекъснато непрекъснат парламентарен контрол върху процеса на изграждане на защитното съоръжение по границата с Република Турция“, заяви още Валери Симеонов. По думите му, съоръжението трябва да приключи до края на 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика