Динко от Ямбол като истински полицай - прокуратурата започва досъдебно производство срещу "арестувания" от него наркодилър

"Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Ямбол, на 10.05.2016 г., е започнало досъдебно производство за престъпление по чл.354а ал.1 вр. с чл.18 ал.І от НК - държане и опит за разпространение на рисково наркотично вещество или негов аналог", съобщиха от държавното обвинение.

"Престъплението е тежко умишлено, като за него е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1г. до 6г. и „глоба“ от 2000лв. до 10 000лв. В хода на разследването, от органите на ОД на МВР-Ямбол, е задържан Йордан И. Досъдебното производство е започнало с разпит на свидетели. То се провежда въз основа на два сигнала, подадени от граждани на телефон 112, с данни, че горепосоченото лице е разпространявало наркотични вещества в града.

В хода на разследването, от Динко Вълев ще бъде изискан, разпространения от него в социалните мрежи, видеозапис по случая", събщиха още от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле