Задържаха контрабандист на 100 000 кутии цигари без бандерол, струващи 750 000 лева

Окръжната прокуратура в Силистра задържа за 72 часа 35-годишния Роман Ч. по обвинение за контрабанда на стоки за търговски цели. Той е направил опит да изнесе през граничния пункт в Силистра 100 000 кутии цигари без акцизен бандерол на стойност 750 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Това престъпление по член 242, ал. 1, буква „д“ от Наказателния кодекс, извършено като продължавано престъпление.

35-годишният мъж, който е гражданин едновременно на Молдова и България, пренесъл през граница на България акцизните стоки в големи размери, което е станало между 8 и 10 май.

Вчера той е направил опит да изнесе през границата на ГКПП – Силистра 100 000 кутии цигари без бандерол, марка „Marble“, които били скрити в товарен автомобил с румънска регистрация.

По време на проверка на граничния пункт в Силистра на 9 май 2016 г. около полунощ митничарите установили, че е извършена интервенция на пломбата на автомобила, управляван от Роман Ч. и след като го претърсили, открили контрабандните стоки.

Окръжната прокуратура В Силистра ще внесе в Окръжния съд в града искане мъжът да бъде задържан по обвинения за контрабанда в големи размери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право