Ема Уотсън също има офшорка в Панама

Името на британската актриса Ема Уотсън, по-популярна в ролята си на Хърмаяни Грейнджър във филмовата адаптация на поредицата за Хари Потър, е намерено в документите "Панама", пише Independent.

Международният консорциум на разследващите журналисти публикува данните на над 200 000 дружества в уебсайта си в понеделник, тези данни съдържат информация за компании, тръстове и фондации и потребителите могат да проследят свързаността им с офшорни компании.

Говорителят на Уотсън потвържада, че 26-годишната актриса има офшорна компания. Но той твърди, че тя не е получила никакви данъчни или парични облекчения от това, а я е използвала единствено за да запази неприкосновеността си.

"Ема като много други с висок профил е създала офшорна компания с единствената цел за защити анонимността и безопасността си", се казва в изявление, "Британските компании са длъжни да публикуват детейли за техните акционери и съответно не им дава необходимата анонимност да защитят личната си безопасност, с което е било злоупотребявано в миналото именно заради подобна публично достъпна информация".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят