Зам.-председателят на парламента Иван Иванов: Оставката на Калфин е знак, че в ляво се търси коалиция за президентските избори

Оставката на социалния министър Ивайло Калфин е ясен знак, че в ляво текат подготвителни маневри за президентските избори. Това коментира в сряда във Велико Търново зам.-председателят на Народното събрание и депутат от Реформаторския блок Иван Иванов.

Според него действията на АБВ показват, че се търси коалиция в ляво. "Явно е, че тази партия предприема предварителен ход, предвид избора на Корнелия Нинова за председател на БСП, да се опита да диктува положението в ляво", добави Иванов.

По думите му това дава шанс на правителството да се консолидира около десни политики. "Ние в Реформаторския блок сме на мнение, че трябва да се следва управленската програма и ще подкрепяме всички законопроекти и решения, които са част от нея. Това обаче не важи за идеите, които са окастрени и модифицирани", коментира Иванов.

Той смята, че когато правителството не следва ясните си приоритети по устойчив и стабилен начин се стига до такива оставки. По отношение на възможността за извънредни парламентарни избори, народният представител заяви, че такова решение може да вземе единствено премиера. Предсрочен вот е вероятно да се случи, включително и заедно с изборите за президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика