Премиерът Борисов се срещна с високопоставени членове на Международната асоциация на полицейските началници

Борбата срещу контрабандата и срещу корупцията беше един от акцентите на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представителите на Международната асоциация на полицейските началници, съобщиха от Министерския съвет.

По време на разговора в Министерския съвет премиерът запозна първия зам.-председател на Асоциацията Дон ДеЛука и директора по глобалните дейности Пол Сантяго с работата на българските институции в тази сфера, като подчерта, че е на лице добра координация и постигане на реални резултати.

Борисов посочи, че последователните действия и мерките, които се взимат, са в интерес на сигурността, препятстват ощетяването на държавата, а същевременно има и ползи за икономиката на страната.

Министър-председателят изтъкна още мерките по охрана на границата ни като показателни за начина по който страната ни изпълнява европейските си ангажименти.

Той показа удовлетворение, че в Европа се оценява това, което се прави в България.

Премиерът подчерта значението на сътрудничеството с партньорските служби в борбата с организираната престъпност в международен план и добави, че страната ни ще продължи да бъде надежден и прогнозируем партньор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини