Откриха 42 кг сух канабис при мащабна специализирана операция във Видинско

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН: До 2050 г. България ще загуби четвърт от населението си

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Нов SUV взе името на най-голямата мечка

Най-новият SUV на Skoda ще се нарича Kodiaq. Серийният модел ще бъде показан през есента на изложението в Париж. За външния вид на автомобила към момента може да се съди от концепта Vision S, който чешката компания разкри на автосалона в Пекин наскоро. Името Kodiaq е заимствано от втория по големина американски остров Кодиак край Аляска и най-вече от живеещата там кодиакска мечка. Това е най-голямата кафява мечка в света, която достига на тегло до 700 кг.

Новият модел на Skoda няма да е чак такъв гигант в автомобилната джунгла, но трябва да впечатлява с мощ, проходимост, здравина и пригодност за дивия свят. Такова внушение създава решението колата да вземе името на кодиакската мечка. На размери чешкият SUV ще достига 4,70 м дължина и се нарежда в компактния клас. Той споделя общата техника на концерна майка Volkswagen с Tiguan и ще предлага избор между купе с 5 и 7 места. Платформата, двигателите, трансмисиите, системата 4х4 и всички технологии ще бъдат аналогични с тези на Tiguan.

По случай официалното обявяване на името на новия модел на Skoda жителите на остров Кодиак, чиято столица също се нарича Koдиак, се включиха в уникална акция. За един ден повечето указателни табели и регистрационни номера бяха променени, макар и само с една буква. Оригиналното географско название Kodiak бе коригирано на Kodiaq, както ще се нарича автомобилът на Skoda. Разликата е само едно „q“, но точно тази буква е станала символ на модели с повишена проходимост в една друга марка на концерна Volkswagen.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.