Жандармерия и полиция пазят тетевенско село след масов бой на политическа основа

Напрежението в тетевенското село Глогово остава, въпреки засиленото присъствие на полицията и жандармерията, предаде БНТ. Силите на реда останаха в селото заради масов бой с брадви, сопи и ножове между две големи враждуващи групи.

Четирима мъже бяха задържани и по-късно освободени без повдигнати обвинения, докато прокуратурата изяснява причините за инцидента, станал в събота. Не е имало нови инциденти оттогава. 

Пострадали от сбиването твърдят, че конфликтът e политически. За това е категоричен Асен Асенов, чиято къща била нападната в събота. Тогава е пострадала майката на Асенов, която днес беше оперирана в болницата в Тетевен.

"В събота, около 10 ч. Ангел Веселинов Ибришимов, общинският съветник от ДПС, спира пред нашата къща и казва - тази вечер ще ви избием. Аз имам пари, ще ви платя, ще ви купя, каквото си искам това ще направя. След около 15-20 минути започнаха да се събират около 30-40 човека. Нямаше 20 минути започнаха да хвърчат дъжд от бутилки, пълни с бира към нашата къща. Потърсихме Ангел Ибришимов, който живее в съседната къща, но не беше открит за коментар на случилото се . Кметът на селото, който е избран с листата на ДПС категорично отрече конфликтът да има политически характер и той да е замесен по някакъв начин," твърди общинският съветник от ГЕРБ Асен Асенов.

"Аз нямам такова усещане, че е политическо. Самите младежи си търсят карез един другиго. Но не го поставям политически да е този момент. Не заставам нито на едната страна, нито на другата. Но въобще не толерирам това, което се случи тук през последните 3-4 дни", заяви кметът на селото Бисер Габровски. 

Кметът на Глогово допълни, че заедно с общинския съвет и помощта на полицията смята до края на седмицата да проведе общо събрание с всички жители, което да подпомогне потушаването на страстите. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони