Българин загина в Кипър

Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

Проф. Атанас Тасев: Намалението в цената на природния газ ще доведе до по-евтин ток и топлинна енергия, но от 1 януари предстои повишение

Намалението на цената на природния газ ще доведе до по-ниска цена на тока и топлинната енергия. Това прогнозира пред „Фокус“ енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

По думите му, обаче след 1 януари се очаква обратна тенденция и повишаване на цените на газа. „Намаляването цените на газа следва тренда на намаляване на цените на алтернативните горива, който е със 6-месечно закъснение. Това е времевият лаг. Отчитайки това, че общо взето цените на нефта започнаха полека да се повишават, това означава, че към януари месец трябва да очакваме обратните новини и вече да говорим за повишаване на цените спрямо понижените нива. В дадения случай не очаквам обаче чак толкова пропорционално да се отрази намалението на цената на газа върху намалението на цената на топлоенергията, защото дефицитите, натрупани в топлофикационните дружества, са големи. От друга страна, при очакваното повишение очевидно трябва да се създаде някакъв резерв“, коментира още експертът.

Проф. Атанас Тасев допълни, че намалението на цената на природния газ не може да компенсира задълженията на Националната електрическа компания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.