Напусна зам.-областният управител на Търново

Зам. областният управител на Велико Търново Николай Петров обяви публично, че напуска поста.

"Причината за моята оставка е една единствена - партия АБВ излиза от централното управление. В този случай и аз съм длъжен да подам оставката си като заместник областен управител", обясни Николай Петров.

Той коментира още, че АБВ реално е имала не повече от 20 представители в централната изпълнителната власт. "Министър Калфин и неговите заместници вече подадоха оставки. Подаде оставка и областният управител на Пазарджик, който беше от квотата на АБВ, както и петимата заместник областни управители", изброи Петров.

Досегашният зам. губернатор не се ангажира с имена за свой наследник.

"Предполагам, че постът ще се заеме от представител на тези, които още подкрепят правителството - или кандидатура на Патриотичния фронт или на Реформаторския блок. Шансовете на патриотите не бива да се подценяват, тъй като те добре стоят в нашата област", коментира Петров.

Той допуска, че е възможно решението за новия заместник областен управител да се вземе на централно ниво, при договорки между централите на управляващите партии. От два дни Петров заема длъжността секретар по медийната политика на областната организация на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони