Цветанов сглоби новото мнозинство: ГЕРБ, ПФ, част от РБ, БДЦ и бивши от ДПС

След като проведе консултации в парламента в търсене на подкрепа за кандидатурата на Томислав Дончев за министър на труда и социалната политика, председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви резултатите от сондажите.

"Разговарях и с БДЦ, Народен съюз, но те имат едно условие - да направят предварителна среща с Томислав Дончев, ако той бъде номинираният“, обясни Цветанов, цитиран от "Фокус". Той допълни, че ще се разчита и на гласовете на независимите народни представители Муса Палев и Гюнай Хюсмен.

Преди това Цветанов обяви, че очаква подкрепа от Патриотичния фронт, проправителствената част от Реформаторския блок и "други народи представители, които в момента не подкрепят и не са част от силната група на РБ".

Български демократичен център (БДЦ) е група от 14 депутати, състояща се от представители на едноименната партия (бившата ЛИДЕР, с председател Красимира Ковачка) и Народен съюз (обединение от Земеделския народен съюз на Румен Йончев и БАСТА на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров и ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов).

Муса Палев и Гюнай Хюсмен са депутати от ДПС, които бяха изгонени от парламентарната група заради неспазване на партийната дисциплина (агитиране за преференциално гласуване), но не се присъединиха към ДОСТ на Лютви Местан. Хюсмен присъстваше на учредителното събрание на партията на отцепниците от ДПС като гост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика