На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Бойко Борисов в Лондон: За първи път видях самокритичност и решителност

За първи път видях една самокритичност, решителност – така премиерът Бойко Борисов коментира дискусиите по време на организираната в Лондон Антикорупционна среща на върха, съобщи пресцентърът на МС.

Той направи аналогия с международните усилия за борба с тероризма: „Преди години започна да се говори за общи действия срещу тероризма и след това се надигна всеобща битка, в момента службите работят заедно, защото една по една всички държави бяха ударени, включително България“. Министър-председателят отбеляза, че досега всяка държава е прилагала свои мерки по отношение на борбата с корупцията и контрабандата

„Впечатли ме колко добре познават нашата дейност в борбата с контрабандата, за огромния успех, който имаме“, заяви Борисов. Той съобщи, че директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард ще направи възможното да посети страната ни, за да се запознае с работата на Бюрото за борба с контрабандата, както и с всички мерки, които се предприемат. „Ще се запознае с дейностите в съдебната система, които правим, за да стане тя по-ефективна в борбата с тези много свързани неща – корупция и контрабанда“, посочи Борисов.

Премиерът коментира, че в рамките на форума е поставен въпросът за обществените поръчки и за това как да се намери общ механизъм, за да може да има прозрачност и да се строи едновременно на ниска цена и с високо качество.

„Явно в цял свят с това има проблем, убеден съм, че ще се намерят решения“, заяви министър-председателят, като посочи, че България ще подкрепи британската инициатива за създаване на международен център по антикорупционно право.

По-късно във фейсбукът премиерът Борисов написа: „Резултатите от борбата с корупцията и контрабандата в България за последната една година са достатъчно красноречиви. По този повод шефът на Международния валутен фонд Christine Lagarde обеща в близките месеци да посети България и да се запознае по-добре с нашето Бюро за борба с контрабандата, с всички дейности, които извършват специализираният съд и прокуратурата и със законовите промени, които подготвяме за борба с корупцията.

По време на Антикорупционната среща на върха в Лондон бе поставен и въпросът за обществените поръчки, за това как да се намери един общ механизъм, за да може да се гарантират прозрачност и качество на възможно най-ниска цена. В цял свят с това има проблем, има дори държави, в които вземането на подкуп от чужденец не е наказуемо. Но всички най-честно изложиха проблемите си на масата и съм убеден, че заедно ще намерим решение.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.