Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Кола блъсна 3-годишно дете в Разлог, изскочило внезапно на пътя

Фандъкова се похвали с успех при преодоляването на недостига на места в детските градини

„Вече успяваме в много от районите на София да преодолеем трупания години наред недостиг на места в детските градини.“ „Сега усилията се насочват към най-малките – към детските ясли.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на ремонта в Първа Акушеро-гинекологична болница „Света София“, предаде „Фокус“. Първото класиране за детските градини и ясли в столицата ще се състои в петък.

„В последните години стана традиция и практика колегите от сектор „Образование“, в присъствието на наблюдатели и представители от родителски организации да правят класирането. Радостното е, че при децата между 3 и 6 години тази година вече видимо се изравняват броя на местата и броят на чакащите. Тоест вече успяваме в много от районите на София да преодолеем трупания години наред недостиг, благодарение на инвестициите и строителството на нови детски градини, което продължава и тази година“, коментира Фандъкова. Тя съобщи, че в момента в София се строят 8 детски градини.

„Поради натовареността на някои от районите все още ще има чакащи. Това основно „Красно село“ и „Триадица“. Но в много от районите този проблем вече не стои за децата между 3 и 6 години“, заяви кметът на София.

„Сега усилията се насочват към най-малките – към детските ясли. Първата изцяло детска ясла в момента строим в „Люлин“, подари простата причина, че в този конкретен район няма нужда от градина. Затова ще заложим изцяло на яслени групи, за да можем да работим и в тази насока“, каза още Фандъкова

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.