Фандъкова се похвали с успех при преодоляването на недостига на места в детските градини

"Вече успяваме в много от районите на София да преодолеем трупания години наред недостиг на места в детските градини." "Сега усилията се насочват към най-малките – към детските ясли." Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на ремонта в Първа Акушеро-гинекологична болница „Света София“, предаде „Фокус“. Първото класиране за детските градини и ясли в столицата ще се състои в петък.

„В последните години стана традиция и практика колегите от сектор „Образование“, в присъствието на наблюдатели и представители от родителски организации да правят класирането. Радостното е, че при децата между 3 и 6 години тази година вече видимо се изравняват броя на местата и броят на чакащите. Тоест вече успяваме в много от районите на София да преодолеем трупания години наред недостиг, благодарение на инвестициите и строителството на нови детски градини, което продължава и тази година“, коментира Фандъкова. Тя съобщи, че в момента в София се строят 8 детски градини.

„Поради натовареността на някои от районите все още ще има чакащи. Това основно „Красно село“ и „Триадица“. Но в много от районите този проблем вече не стои за децата между 3 и 6 години“, заяви кметът на София.

„Сега усилията се насочват към най-малките – към детските ясли. Първата изцяло детска ясла в момента строим в „Люлин“, подари простата причина, че в този конкретен район няма нужда от градина. Затова ще заложим изцяло на яслени групи, за да можем да работим и в тази насока“, каза още Фандъкова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини