Двама братя в състава за Световната лига по волейбол

Двама братя попаднаха в състава на националния отбор за Световната лига по волейбол, обявен от Пламен Константинов. На поста посрещач селекционерът е заявил Николай и Розалин Пенчеви. Третият брат Чоно ще играе във втория тим, воден от Мирослав Живков, на турнир в Унгария (13-15 май).


За най-комерсиалното състезание Константинов е заложил на четирима разпределители. Фаворити за титулярното място са Георги Сеганов и Георги Манчев, а другите двама са Добромир Димитров и Любомир Агонцев. Сред централните блокировачи са Виктор Йосифов и Теодор Тодоров, а диагоналите са трима - Цветан Соколов, Мирослав Градинаров и Бранимир Грозданов.
Мачовете от Световната лига са в Калининград (17-19 юни), а нашите ще играят срещу отборите на Полша, Сърбия и домакина Русия.


Същевременно медиите в Италия гръмнаха с информация, че Соколов се връща на Ботуша. Според публикациите националът е пред трансфер с „Кучине Лубе Чивитанова”, който остана трети в Шампионската лига миналия сезон. В периода 2009-2014 г., Соколов игра в „Трентино” (Тренто) и „Бре Банка Ланути” (Кунео).
„Да, имам оферти от Италия, от Полша… но засега нищо официално - заяви Соколов след тренировката в „Арена Армеец”. - Имам действащ договор с турския шампион „Халкбанк” (Анкара), с останалото се занимава моят мениджър.”


Соколов обяви, че вече се чувства физически добре след дългото лечение на рамото.
„Имам леки мускулни болки, но нищо особено - каза той . - Готов съм на 90 процента, трябва ми повече работа във фитнеса, защото съм загубил 80 процента от силата си.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт