Пускат трите най-големи плажа на Варна с 30% по-ниски наеми

Плажът "Кабакум"

Три от големите плажове във Варна, които останаха без концесионер, са обявени с 30 % по ниска цена на втори търг, каза пред медиите в морската столица министърът на туризма Николина Ангелкова .

Това са Аспаруховият плаж, Офицерският и плажът на "Кабакум". Вярвам, че при вторите търгове ще се явят кандидати, които да ги стопанисват, каза министър Ангелкова. Според нея те са изключително посещаеми и ще се гарантира максимално доброто протичане на сезона и безопасността на летовниците при тяхното използване.

Свързването на хотелите с НАП, МВР и общините чрез онлайн връзка, която ще подава информация в реално време, ще се осъществи през 2017 г., каза министърът на туризма . В момента експертна група разработва техническото задание на проекта.

Обществената поръчка за избор на фирма, която да изработи софтуера, ще бъде обявена веднага след като бъдат приети промените в Закона за туризма. Събирането на данните ще е изцяло съобразено със Закона за защита на личните данни и те няма да бъдат публични. „Операторите, които ще ги ползват, в случая Министерството на туризма, МВР, НАП, НСИ и кметовете на общини, ще използват само тези данни, които са им необходими, съобразно компетенциите, които имат и съответно спазването на всички изисквания на закона”, увери Ангелкова.

Според нея ще се улесни и бизнесът, защото и в момента подава тази информация за МВР и НАП, но на хартия.А от друга страна ще се даде възможност за осветляването на голяма част от нерегистрираните нощувки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони