Пловдив домакин на международен кулинарен фестивал на 16 май

Пловдив ще бъде на 16 май домакин на първия по рода си международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света", който се провежда едновременно в 7 града и се организира от Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас.

Целта е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите по света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте домакина, между които и Пловдив, ще представи страната ни с типичните за града и региона вкусове и традиции.

Представители на общината, посолствата и партньорите на инициативата ще открият фестивала "България посреща вкусовете на света" на 16 май от 11 часа в Mall Пловдив и заедно с жителите на града под тепетата ще се включат в първото по рода си гурме събитие от такъв мащаб.

Всички ще могат да се насладят на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави и ще си припомнят неподправения вкус на различни традиционни, български ястия. Ще има и дегустация на вина и музикална програма с изпълнения на живо.

"Кухнята на Пловдив" ще използва в своите рецепти автентичен чувен на 126 години, а за дегустация ще бъдат предоставени над 10 различни блюда и питиета, характерни за града и региона.

По време на фестивала в Пловдив майстор-готвачи от България, Италия, Мексико, Индия, Венецуела, САЩ и Индонезия ще демонстрират на посетителите своите неповторими кулинарни умения. Специална кулинарна демонстрация е подготвил и известният шеф Росен Чакъров, който ще прави пълнен картоф с лук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони