Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Пловдив домакин на международен кулинарен фестивал на 16 май

Пловдив ще бъде на 16 май домакин на първия по рода си международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, който се провежда едновременно в 7 града и се организира от Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас.

Целта е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите по света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте домакина, между които и Пловдив, ще представи страната ни с типичните за града и региона вкусове и традиции.

Представители на общината, посолствата и партньорите на инициативата ще открият фестивала „България посреща вкусовете на света“ на 16 май от 11 часа в Mall Пловдив и заедно с жителите на града под тепетата ще се включат в първото по рода си гурме събитие от такъв мащаб.

Всички ще могат да се насладят на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави и ще си припомнят неподправения вкус на различни традиционни, български ястия. Ще има и дегустация на вина и музикална програма с изпълнения на живо.

„Кухнята на Пловдив“ ще използва в своите рецепти автентичен чувен на 126 години, а за дегустация ще бъдат предоставени над 10 различни блюда и питиета, характерни за града и региона.

По време на фестивала в Пловдив майстор-готвачи от България, Италия, Мексико, Индия, Венецуела, САЩ и Индонезия ще демонстрират на посетителите своите неповторими кулинарни умения. Специална кулинарна демонстрация е подготвил и известният шеф Росен Чакъров, който ще прави пълнен картоф с лук.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.