Пловдив ще бъде на 16 май домакин на първия по рода си международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света", който се провежда едновременно в 7 града и се организира от Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас.
Целта е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите по света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте домакина, между които и Пловдив, ще представи страната ни с типичните за града и региона вкусове и традиции.
Представители на общината, посолствата и партньорите на инициативата ще открият фестивала "България посреща вкусовете на света" на 16 май от 11 часа в Mall Пловдив и заедно с жителите на града под тепетата ще се включат в първото по рода си гурме събитие от такъв мащаб.
Всички ще могат да се насладят на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави и ще си припомнят неподправения вкус на различни традиционни, български ястия. Ще има и дегустация на вина и музикална програма с изпълнения на живо.
"Кухнята на Пловдив" ще използва в своите рецепти автентичен чувен на 126 години, а за дегустация ще бъдат предоставени над 10 различни блюда и питиета, характерни за града и региона.
По време на фестивала в Пловдив майстор-готвачи от България, Италия, Мексико, Индия, Венецуела, САЩ и Индонезия ще демонстрират на посетителите своите неповторими кулинарни умения. Специална кулинарна демонстрация е подготвил и известният шеф Росен Чакъров, който ще прави пълнен картоф с лук.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш