Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Условна присъда за подкупен съдия

Съдия Николай Стефанов беше окован с белезници през февруари м.г. при зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата.

Тригодишна условна присъда получи съдия Николай Стефанов от районния съд в Русе, защото поискал и опитал да прибере подкуп. Това реши Софийският градски съд. Стефанов ще плати глоба от 3000 лв. Губи и право да упражнява юридическа професия за 3 години.

Съдия Ралица Манолова реши, че русенският й колега поискал 1000 лв. и опитал да вземе 500 лв. от адвокат Свилен Стефанов, за да одобри споразумение между защитника и прокуратурата. То било за условна присъда за клиент на адвоката, който се признава за виновен за грабеж на 32 лв.

Стефанов беше окован с белезници при зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата в центъра на Русе на 14 февруари м.г. Тогава магистратът поканил в своя автомобил адвоката, който носил белязани банкноти от 500 лв. До предаването им така и не се стигнало, защото шефът на дирекция „Вътрешна сигурност” към ДАНС Димитър Влахов побързал да спре колата и да задържи съдията. „Стори ми се, че на предна дясна седалка няма никой. Дали отблясъкът на светлината, дали защото адвокатът беше облечен, както по-късно видях, с тъмни дрехи, взех незабавно решение и съгласно предварителния план трябваше да пристъпя към спиране на автомобила и задържане“, разказа спецагентът по време на делото.

„Престъплението е недовършено по независещи от Стефанов причини“, каза съдия Манолова и обяви, че то не е извършено чрез изнудване, както твърдеше обвинението.

В пледоариите си прокуратурата настояваше съдията да влезе за 5 години в затвора.

След присъдата Стефанов бързо напусна Съдебната палата, придружаван от съпругата си Цветелинка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.