Храмът "Св. св. Кирил и Методий" готов за Никулден

За Никулден, Денят на Бургас, най- красивият храм на града- "Св. св. Кирил и Методий" ще отвори врати. Той се пропука по време на строеж на подземен паркинг в съседство и се реставрира. От общината в морския град съобщиха, че вместо да се направи само външно укрепване на сградата, което щеше да стане много по- бързо и с по- малко средства, са предпочели да бъде избран по- бавния, но по- сигурен път-цялостен ремонт на църквата.

Всички укрепителни дейности по конструкцията на храма над кота нула са завършени. В момента църквата е все още строителен обект и се работи по заздравяване на земната основа на храма чрез отливането на циментно-почвени пилоти. Те ще достигат на дълбочина от 8 до 12 метра под основата от външната и вътрешната страна на стените.

След завършването на укрепителните дейности ще започне възстановяването на вътрешното пространство на храма. Използваните техники за възстановяването на катедралата имат за цел да запазят в максимална степен нейната автентичност и уникалност.

Коментари

Задължително поле