Облачността се разкъсва, времето ще е топло, но променливо

Преди обяд все още на места ще превалява дъжд, но в процес на отслабване и временно спиране. Облачността ще се разкъса и намалее до слънчево време, съобщава НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".

Максималните температури ще са между 22 градуса и 27 градуса. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи придружени от гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Източна България. Ще духа до умерен и временно силен вятър от запад-югозапад.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за май – през деня ще се повишава.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и все още на места ще превалява дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Около обяд валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до слънчево.

В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха: 20 - 25 градуса. Температурата на морската вода е 15 - 18 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините преди обяд валежите ще отслабнат и временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса. Около и след обяд ще развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 17 градуса, на 2 000 метра – около 10 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето