Екипът на Слави Трифонов е влязъл в старозагорска кабеларка Евгени Димитров-Маестрото от седмица е управляващ фирмата собственик на медията

Щерката на Любо Нейков влиза в „Откраднат живот“

Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от задържаните фенове от мача България – Англия

Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Заместник-министър Зорница Русинова ще бъде новият социален министър

Заместник-министър Зорница Русинова ще бъде номинирана за социален министър, обяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

„Уведомих коалиционните партньори, всичките са „за“ това Зорница Русинова да е новият социален министър. От 15 години е там, беше заместник-министър. Г-н Калфин, повтарям, се справяше добре, искам да има и приемственост. Мисля, че тя има подкрепа, поне от това, което поразпитах малко. Очаквам мнение на социалните партньори, работотадели, двата синдиката. Освен това тя отговаряше по европейските програми. Много добър приятел с Брюксел и мисля, че с помощ и от наша страна, както помагахме и на Калфин, ще се справим“, обясни Борисов, цитиран от „Фокус“.

Зорница Русинова е зам.-министър на труда и социалната политика от 19 ноември 2014 г. Ресорите й са били европейските фондове и международните програми и проекти, международното сътрудничество и въпросите на Европейския съюз, наблюдение и координация дейността на Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в МТСП и на Дирекция „Европейски въпроси и международно сътрудничество” в МТСП.

Русинова е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство.

Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Заемала е ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година.

Притежава дългогодишен опит в управление на програми и проекти, натрупан в Програмата на ООН за развитие, Американската агенция за международно развитие и Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Заема поста заместник–министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013 г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране.

Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 201″, проект „Красива България“.

Владее писмено и говоримо английски и руски език.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.