Почина най-възрастният човек в света - Сузана Джоунс

Факсимиле: NBC

Най-възрастният жив човек в света, 116-годишната Сузана Мушат Джоунс, е починала в четвъртък в Бруклин - Ню Йорк, съобщава NBC.

Жената е била болна в рамките на последните 10 дни. Джоунс е била известна като "Мис Сузи", родена е в малък град, в близост до Монтгомъри , Алабама през 1899 г.

Тя е дванадесетото дете в семейството и е била възпитаничка на специално училище за млади, чернокожи момичета. Когато се дипломира през 1922 г. започва да работни на пълно работно време, помагайки на местно семейство да събира реколтата си.

Напуска след година и става бавачка на север до Ню Джърси и в крайна сметка си пробива път към Ню Йорк.

Смъртта на Джоунс прави Ема Морано-Мартинуци, 116-годишна италианка, най-старият жив човек в света.

Джоунс е била омъжена само за няколко месеца и не е имала деца. Членовете на семейството й я определят като изключително любящ и щедър човек.

След като се е преместила в Ню Йорк тя е започнала работа с група от колегите, с които е завършила средното си образование, за да започне фонд за стипендии за млади афро- американски жени , които искат отидат в колеж, но не могат да си го позволят.

Пенсионирала се е през 1965 г. и е изтъквала, че много сън е тайната за нейното дълголетие и че никога не е пушила и употребявала алкохол.

Сузана Мушат Джоунс е станала най-възрастния човек в света, след като 117-годишният японец Мисао Окава е починал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица