Бременната жена от Скравена простреляна от мъжа си, той направил самопризнания

Бременната жена, която беше простреляна с въздушна пушка в корема при битов скандал в ботевградското село Скравена преди няколко дни, е наранена от мъжа, с който живее на семейни начала, съобщиха от Районна прокуратура – Ботевград.

Прокуратурата повдигна обвинение на Иван В.Б. , като първоначално беше задържан за 24 часа баща му - Васил Б.К.

Сигналът за инцидента постъпил в РПУ към 21 ч, след което към адреса били насочени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Пострадалата жена – свидетелката Стойна М., била незабавно транспортирана и настанена за лечение в болница в София.

Бебето било изродено и в момента се намира в реанимация с опасност за живота. Медицинска помощ била оказана и на Иван В.Б., с когото пострадалата живее на семейни начала, и на неговия баща - Васил Б.К., които имали порезни рани на гърба и на ръката, без опасност за живота.

Първоначално за 24 часа бил задържан по-възрастния мъж. Няколко дни по-късно с постановление за привличане на обвиняем Районна прокуратура – Ботевград e повдигнала обвинение на Иван В.Б. за нанесени две средни телесни повреди, причинили разстройство на здравето, временно опасно за живота.

В хода на проведения разпит пред съдия обвиняемият се е признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава повече обяснения. На Иван В.Б. е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

За установяване на обективната истина до настоящия момент са извършени следните процесуално-следствени действия: оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели, назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза на новороденото бебе, снети образци на дактилоскопни отпечатъци, изготвени протоколи за доброволно предаване и др.

Разследването на случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ботевград.

Коментари

Задължително поле