Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

С 8 милиона обновяват над 40 улици и площадни пространства във Велико Търново

Над 40 улици и площадни пространства в старата част на Велико Търново ще бъдат напълно обновени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Това съобщи кметът Даниел Панов. Безвъзмездната финансова помощ по новия проект на Общината е в размер на повече от 8 милиона лева. Чрез реализацията му наземната инфраструктура в историческата част на старата българска столица ще придобие нов вид, като същевременно бъде запазена автентичността й.

В инвестиционното проектиране са включени редица дейности – реконструкция на улиците и тротоарите, подмяна на осветлението и на други елементи от техническата инфраструктура. Ще бъдат създадени и зелени буферни зони. Калдъръмените улици ще запазят автентичния си вид, като настилката по тях ще бъде основно пренаредена. Останалите отсечки ще бъдат изцяло преасфалтирани. Чрез проекта за първи път ще бъдат ремонтирани улици в старинния великотърновски квартал „Варуша”. Концепцията е създадена по начин, позволяващ да бъде реализирана на няколко етапа, в зависимост от наличното финансиране във времето. Отделни проекти са създадени за реконструкция на панорамните площадки за наблюдение, които са разположени по ул. „Стефан Стамболов”. По нов начин ще изглежда и площад „Съединение” – пространството между сградите на музей „Възраждане и Учредително събрание”, РНБ „П.Р.Славейков“, Археологически музей и катедралния храм „Рождество на Света Богородица”.

За първи път Велико Търново има осигурени 10 милиона лева по новата оперативна програма за терена на Старото военно училище, каза още Даниел Панов. За проектирането ще бъде обявен международен конкурс. Идеята е зоната да се превърне в новото Ларго на града, с административни и бизнес сгради, конгресен център, военен музей и др. Одобрената инвестиционна програма на Велико Търново включва проекти за 44 млн. лв. за подобряване на градската среда, информира кметът на общината.

Приоритет на правителството остават АМ „Хемус“, направленията София-Калотина и Русе-Велико Търново, тунелът под връх Шипка, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, която също участва в брифинга.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.