На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Лесовъди учат деца как да пазят горите

Лесовъди от горските стопанства, част от Североизточно държавно предприятие/СИДП/, учат децата от училища и забавачки как да се грижат за дърветата и да пазят даровете на природата. Старт на кампанията „Приятели на гората“ бе даден от Държавно ловно стопанство „Балчик“. Лесовъдите гостуваха в ЦДГ „Здравец“ в града и разказаха на хлапетата интересни факти за опазването на природните богатства. Малките приятели на гората участваха и в поставянето на къщички за птици.

„В рамките на Седмицата на гората през месец април стопанствата в териториалния обхват на СИДП подпомогнаха засаждането на много дръвчета в дворове на училища и детски градини. Интересът и съпричастността, които показаха децата, ни мотивираха да продължим това партньорство“, коментира инж. Веселин Нинов, директор на Североизточното предприятие. То стопанисва горските територии в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

„Благодарение на сътрудничеството деца усвоиха ценни знания как да пазят гората от замърсяване, как да подадат сигнал за горски пожар, от какви грижи се нуждаят най-разпространените дървесни видове по нашите географски ширини, с какво се отличават местната флора и фауна. Убедени сме, че опазването на горите е кауза, която се нуждае от подкрепата на цялото ни общество, затова е важно да приобщим към нея и подрастващото поколение“, изтъкна инж.Нинов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.