Лесовъди учат деца как да пазят горите

Лесовъди от горските стопанства, част от Североизточно държавно предприятие/СИДП/, учат децата от училища и забавачки как да се грижат за дърветата и да пазят даровете на природата. Старт на кампанията "Приятели на гората" бе даден от Държавно ловно стопанство "Балчик". Лесовъдите гостуваха в ЦДГ "Здравец" в града и разказаха на хлапетата интересни факти за опазването на природните богатства. Малките приятели на гората участваха и в поставянето на къщички за птици.

"В рамките на Седмицата на гората през месец април стопанствата в териториалния обхват на СИДП подпомогнаха засаждането на много дръвчета в дворове на училища и детски градини. Интересът и съпричастността, които показаха децата, ни мотивираха да продължим това партньорство", коментира инж. Веселин Нинов, директор на Североизточното предприятие. То стопанисва горските територии в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

"Благодарение на сътрудничеството деца усвоиха ценни знания как да пазят гората от замърсяване, как да подадат сигнал за горски пожар, от какви грижи се нуждаят най-разпространените дървесни видове по нашите географски ширини, с какво се отличават местната флора и фауна. Убедени сме, че опазването на горите е кауза, която се нуждае от подкрепата на цялото ни общество, затова е важно да приобщим към нея и подрастващото поколение", изтъкна инж.Нинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони