Мъж заля полицай с бензин и тръгна да го пали във Вакарел

снимка: pixabay.com

Софийска окръжна прокуратура ръководи разследване срещу П. С. Д. на 45 години от с. Вакарел, община Ихтиман, за извършено на 12.05.2016 г. около 17:50 часа в същото село тежко умишлено престъпление спрямо полицейски служител от състава на РУ-Ихтиман при ОДМВР-София при и по повод изпълнение на службата му, съобщават от държавното обвинение.

По разпореждане на прокурора, разследването се провежда от следовател.

Докато полицай Д.С. изпълнявал служебните си задължения по охрана на обществения ред в селото, П.ДС.Д. го залял обилно с бензин, като многократно се опитвал да го възпламени със запалка. В последвалата схватка между двамата, служителят на реда успял да изтръгне горящата запалка от ръцете на П.С.Д. пред погледите на множество жители на селото.

П.С.Д. е задържан от органите на МВР и днес ще му бъде повдигнато обвинение за тежко квалицифицирано престъпление - опит за убийство на полицейски орган, по начин и със средство, опасно за живота на мнозина, и извършено по хулигански подбуди, наказуемо с лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Софийска окръжна прокуратура ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на П.С.Д.

Разследването по случая продължава.

Коментари

Задължително поле