Разпитаха военния министър за ремонта на МиГ-овете (обзор)

Министърът на отбраната Николай Ненчев даде показания в Софийската градска прокуратура по проверка за договора между българското и полското правителство за ремонт на шест двигателя за изтребители МиГ-29.

Ненчев се яви вчера на столичната ул. „Монтевидео“ 21 в 10,30 ч и излезе след два часа. Придружаваше го и лидерът на ДСБ Радан Кънев, но в качеството си на адвокат, за да го консултира.

Следователи питали Ненчев защо сделката за ремонт е сключена с Полша, а не с Русия. Москва дори заплаши да оспори договора в съда, защото е техен лицензът да извършват ремонти.

„Още веднъж искам да потвърдя, че това за мен, за колегите и за правителството беше геостратегически избор, така че не намирам нищо нередно в договора. Спокоен съм. Продължавам напред. Този договор първо беше одобрен от Министерския съвет, а после ратифициран и от парламента“, обяви след разпита Ненчев. Той добави, че не е изненадан от предварителната проверка по договора, която била насочена и към някои от заместниците му. „Всички сме изключително спокойни“, подчерта Ненчев.

Радан Кънев взе думата и призова да се даде възможност на прокуратурата да си свърши работата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право