Мениджърска чистка завладя Висшата лига

Мениджърска чистка завладя Висшата лига в края на сезона. Минимум шест клуба ще започнат на чисто с нов наставник от следващата кампания. През последните дни двама испански мениджъри загубиха работата си. Първо Роберто Мартинес бе уволнен от „Евертън“ след тежката загуба от „Съндърланд“ с 0:3. Само ден по-късно стана ясно, че неговият сънародник Кике Санчес Флорес се разделя с „Уотфорд“. Бившият треньор на „Валенсия“ успя да запази мястото на „стършелите“ в елита, но въпреки това договорът му ще бъде прекратен.

И докато на „Викридж Роуд“ не бързат да търсят заместник на Флорес, „карамелите“ вече имат няколко варианта за нов мениджър. Във фаворит според местата преса е настоящият треньор на „Саутхямптън“ Роналд Куман. „Карамелите“ са готови да отпуснат на холандеца внушителния бюджет от 100 млн. паунда за лятна селекция. Собственикът на „сините“ Форхад Мошири допълнително ще изкушава мениджъра с годишна заплата от 5 млн. паунда, което е в пъти повече от настоящата му при „светците“.

Другият спряган за „Гудисън Парк“ е Франк де Бур. Легендарният бивш защитник напусна „Аякс“ след фиаското в Ередивизие и е готов за ново предизвикателство.

По-рано тази година треньорски рокади обявиха „Манчестър Сити“ и „Челси“. Настоящият мениджър на „гражданите“ Мануел Пелегрини ще бъде заменен от Пеп Гуардиола, а Антонио Конте ще напусне Италия след Евро 2016, за да се присъедини към „сините“ от Лондон.

Мениджърска рокада се очаква и в „Манчестър Юнайтед“. От месеци се говори, че Жозе Моуриньо ще пристигне на „Олд Трафорд“, за да замени неубедителния Луис ван Гаал.

Завръщането на „Мидълзбро“ в елита също може да бъде белязано от смяна на Айкор Каранка за сметка на Найджcл Пиерсън. По всичко изглежда, че във Висшата лига са твърдо решени да си върнат блясъка в евротурнирите, където последните години в хегемон се превърнаха клубовете от Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят